AnsweredAssumed Answered

Buggy roll up?

Question asked by Cheerion Champion on Nov 14, 2017
Latest reply on Nov 14, 2017 by Rick Davin

I have an AF structure in place where I retrieve my data on the lowest level and start aggregation this data a level higher with the roll up functionality.

Concept of roll up is pretty clear to me. Implementation was successful... but the roll up doesn't seem to function as expected for 1 instance of my template.

 

171114_PIsquare_PSG_component.png

On the lowest level, I retrieve my value for 'Power unavailable' - 350MW is the expected value. This value is retrieved from an SQL database.

 

171114_PIsquare_PSG_location.png

One level higher, I don't get the expected result of 350MW. Although I'm using the roll up functionality. Let's have a look on the roll up settings...

 

171114_PIsquare_PSG_rollup.png

I selected that the roll up is applicable on the child nodes. The tagname is correct. And my output is mapped to the destination attribute - which has a PI point reference.

It's getting really weird when I press the 'Evaluate' button as I get the expected result on both 'Evaluation time' and 'Last trigger time'.

When I start 'Preview' result by right clicking the analysis, I also get the expected result. When I start backfilling, the expected result is calculated and written to the PI-tag but when the analysis is triggered the first time after backfilling... The wrong value appears again.

 

Is anybody familiar with an issue like this? Is there any solution? Any help is welcome...

 

Best regards,

Roy

Outcomes