Arti Rajagopalan

pinetread error with PI to PI interface

Discussion created by Arti Rajagopalan on Mar 14, 2014
Latest reply on Apr 3, 2014 by cramsey

Hi,

 

   I am new to PI system and I just started exploring the system by creating PI to PI interface to push data from source PI server to destination PI server.To accomplish this I followed these steps:

 

1. I downloaded and installed PItoPI interface on source server and used ICU to create new interface.

2. I established mutual trust between pi servers with user 'PI' on both machines. I gave piadmins privelege.

3. On NMC on destination server, I am able to see connection from host server but I don't see any user account or trust associated with the connection.

 

Since I did not find current data in destination, I started monitoring pipc logs on source server and saw the following entries:

 

14-Mar-14 12:56:38
PItoPI.exe>PI-API> Initial connection to :5450(xx.xx.xx.xx) Buffered[0]

14-Mar-14 12:56:38
PItoPI.exe>PI-API> Initial connection to :5450(yy.yy.yy.yy) Buffered[0]

14-Mar-14 12:59:41
PItoPI.exe>PI-API> pinetread> recv blocking failure or host :5450 closed the socket

14-Mar-14 12:59:41
PItoPI.exe>PI-API> Successful reconnection to :5450(xx.xx.xx.xx) Buffered[0]

14-Mar-14 13:02:44
PItoPI.exe>PI-API> pinetread> recv blocking failure or host :5450 closed the socket

14-Mar-14 13:02:44
PItoPI.exe>PI-API> Successful reconnection to :5450(xx.xx.xx.xx) Buffered[0]

14-Mar-14 14:57:24
bufserv.exe>PI-API Buffer Manager (2096) - BUFSVRMGR> APIBUFFER: Starting Buffer Servers Manager.

14-Mar-14 14:57:24
bufserv.exe>PI-API Buffer Manager (2096) - BUFSVRMGR> APIBUFFER: PIBufSS Configured.  Bufserv exiting.

14-Mar-14 14:57:25
PItoPI.exe>PI-API> Initial connection to (xx.xx.xx.xx) Buffered[0]

14-Mar-14 14:57:25
PItoPI.exe>PI-API> Initial connection to :5450(yy.yy.yy.yy) Buffered[0]

14-Mar-14 14:59:37
PItoPI.exe>PI-API> pinetread> recv blocking failure or host :5450 closed the socket

14-Mar-14 14:59:37
PItoPI.exe>PI-API> Successful reconnection to :5450(xx.xx.xx.xx) Buffered[0]

 

I see the following entry in PI server log on the source server( level warning and above)

 

[Server] [ID] 31098 [Time] 3/14/2014 2:58:26 PM [Program] PItoPI [Category] UNIINT [Priority] 10 [ProcessOSUser] ad.sfwmd.gov\ [ProcessID] 2240 [Severity] Error [Source1] PIToPI- [Source2] PITOPI | 1 | 0
Error [-10400] loading points. pipt_nextptwsourcelong failed for point source PITOPI

 

I am not sure why I am seeing this error.Any inputs are sincerely appreciated.

 

Note: I just have one point on destination server with point source PItoPI. All other points in source and destination server have same point source.

 

Thanks,

Arti

 

PI server (source and destination): PI server v.2010

Interface installed on source server:PItoPI.exe version 3.8.5.25

Outcomes